HUIDONEFFENHEDEN VERWIJDEREN.

 

Huidoneffenheden verwijderen

Alles over huidoneffenheden verwijderen

Huidoneffenheden verwijderen is interessant bij huidonregelmatigheden als Steelwratjes (fibromen), Tele’s (couperose),Spider Naevi (spinnetjes) en Ouderdomswratten (verruca seborrhoica) zijn onschuldige ‘aangroeisels’ van de huid. Ze komen voornamelijk voor bij volwassenen in de hals, de oksels, op de romp of rondom de ogen en veroorzaken geen pijn of jeuk. Indien ze cosmetische bezwaren geven wordt door hoogfrequente wisselstroom die voor warmte zorgt en door een uiterst dunne naald stroomt verwijderd. De naald stipt de te behandelen huid aan en daar vindt dan ter plaatse coagulatie (bloedstolling) plaats. In het geval van (steel) wratjes e.d. wordt, nadat de naald zijn werking heeft gedaan een korstje gevormd. Het korstje valt na enige dagen af, de huid daaronder is glad en roze en verkleurt na verloop van tijd weer mooi bij. Voor pigmentvlekken en ouderdomsvlekken wordt het te behandelen gebied licht afgeschraapt met de naald. Daarna ontstaat een klein schaafwondje, dat een korstje vormt. Na enige tijd valt dit korstje eraf en is het vlekje verdwenen. De huid verkleurt daarna weer normaal bij.

Om het resultaat te optimaliseren kunt u in de salon advies krijgen hoe thuis de behandeling te ondersteunen. Uiteraard wordt er gewerkt met een hoge mate van deskundigheid en veiligheid. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpmateriaal zodat de hygiëne gewaarborgd is.

WELKE HUIDONREGELMATIGHEDEN KUNNEN TEVENS WORDEN BEHANDELD?

Couperoseos
Een enkel rood vaatje kan behandeld worden met coagulatie. Ook kan een spider naevus (spinnenkopje) behandeld worden met coagulatie.

Milia (gerstekorrels)
Milia zijn hele kleine, onschuldige witte ronde bultjes in het gelaat, vaak rondom de ogen. De oorzaak is niet duidelijk. Mogelijk is er een verstopping van talgklier uitvoergangetjes in de opperhuid zonder ontstekingsreactie, zoals bij acne. Milia worden verwijderd door elektrocoagulatie óf door ze heel licht in te prikken met een steriele naald en de inhoud te verwijderen. De huid geneest snel en zonder littekens.

Dermatosis papulosa nigra
Dit zijn kleine donkerbruin tot zwart gekleurde verheven plekjes, die vooral voorkomen bij mensen met een gepigmenteerde huid. De voorkeursplaatsen voor de vlekjes zijn het gelaat en de hals. De bultjes geven geen pijn of jeuk en kunnen worden weggebrand met coagulatie. Na deze behandeling blijft dan een zeer oppervlakkig korstje over dat over het algemeen snel en zonder litteken geneest.

Talgklierhyperplasie
Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Deze volkomen onschuldige huidaandoening komt nogal eens voor bij de ouder wordende huid, waarbij zonblootstelling ongetwijfeld een belangrijke rol speelt. Daarom zien we de huidafwijking voornamelijk in het gezicht. We zien meerdere kleine, gele, ietwat gelobde bultjes. De bultjes geven geen pijn of jeuk en kunnen worden weggebrand met coagulatie. Na deze behandeling blijft dan een zeer oppervlakkig korstje over dat over het algemeen snel en zonder litteken geneest.

CONSULT

Tijdens uw consult zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden waarin duidelijk wordt wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Het is belangrijk dat u hierbij kunt aangeven wat uw verwachting van de behandeling is. Wij zullen u informeren over de reële mogelijkheden ten aanzien van de behandeling. Wij stellen samen met u een persoonlijk behandelplan op. Niet alleen de voordelen, maar ook de eventuele nadelen (complicaties) zullen worden besproken. Tevens wordt u geïnformeerd over het aantal behandelingen, kosten en richtlijnen. Wij zullen u ook enkele vragen stellen over uw algehele gezondheid, het eventueel medicijngebruik, de medische voorgeschiedenis en allergieën. Daarnaast is er voldoende ruimte voor overleg en voorlichting.

De Behandeling

De huid wordt eerst ontsmet door middel van alcohol. Wanneer de naald tegen een huidoneffenheid gebracht wordt, zal deze opwarmen en verschrompelen tot een korstje. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van de grootte van de huidoneffenheid.

Wat mag u verwachten van de behandeling
Het resultaat van de behandeling zal zijn, dat de korstjes binnen ongeveer een week na de behandeling verdwijnen.

De eerste tijd na de behandeling
Na de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn. Tevens zullen er korstjes ontstaan op de behandelde huid. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot een week. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aantrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen.

Risico’s
Aan deze behandeling zijn normaal gesproken geen risico’s verbonden, tenzij u na de behandeling aan de korstjes krabt. Dan is er een risico op het ontstaan van littekentjes. Ook is het mogelijk dat er een infectie ontstaat, dit komt echter zeer zelden voor.
Indicaties:

  • tele’s (couperose)
  • spider naevi (spinnetjes)
  • steelwratjes
  • ouderdomswratten
  • pigmentvlekken
  • bloedblaasjes
  • talgklierhyperplasie

Bij twijfel wordt u altijd doorverwezen.

Verhinderd?

Bij verhindering graag 24 uur vooraf uw afspraak verzetten of afzeggen anders ben ik genoodzaakt om 50% in rekening te brengen.

Contactgegevens

Kasteelhoeve 24
5754 HW Deurne
T 06 10906752
E puurbijfem@gmail.com

Volg me

Whatsapp

Whatsapp

Stuur een bericht