Dermatologie

HUIDONEFFENHEDEN VERWIJDEREN.

ALLES OVER HET VERWIJDEREN VAN HUIDONEFFENHEDEN.

Mensen die plezier uitstralen en zich goed voelen, zeggen we vaak dat ze lekker in hun vel zitten. Dat is geen toeval, want uw huid is mede bepalend voor uw welzijn.
Huidoneffenheden die de huid ontsieren komen in vele soorten voor. Vaak is een eenvoudige behandeling voldoende om uw huid weer te laten stralen. De meeste zijn te verwijderen met de blendmethode.

Hoe werkt de blendmethode?
Er wordt een naaldje op de te behandelen plaats gezet. Twee soorten stroom zorgen dat de huid loog vormt. Hierin lossen oneffenheden op. De verwijdering is definitief. Allergische reacties zijn uitgesloten; er worden geen stoffen in het lichaam gebracht. In sommige gevallen verwijzen we u eerst naar de huisarts; die beoordeelt of de oneffenheid verwijderd mag worden. 

Huidoneffenheden verwijderen is interessant bij huidonregelmatigheden als steelwratjes (fibromen), tele’s (couperose), spider-naevi (spinnetjes) en ouderdomswratten (verruca seborrhoica) zijn onschuldige ‘aan-groeisels’ van de huid. Ze komen voornamelijk voor bij volwassenen in de hals, de oksels, op de romp of rondom de ogen en veroorzaken geen pijn of jeuk. Indien door één van bovenstaande huidoneffenheden cosmetische bezwaren worden ervaren, zijn deze door een behandeling met hoogfrequente wisselstroom (zorgt voor warmte) en uiterst dunne naald te verwijderen.

In mijn salon krijgt u advies over hoe u thuis de behandeling kan ondersteunen, zodat het optimale resultaat bereikt wordt. Uiteraard voer ik deze specialisatie en behandeling officieel gecertificeerd uit en werk volgens officiële veiligheidsnormen. Bovendien wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpmateriaal zodat de hygiëne gewaarborgd is.

WELKE HUIDONREGELMATIGHEDEN KUNNEN WORDEN BEHANDELD?

Couperose
Een enkel rood vaatje kan behandeld worden met coagulatie.

Milia (gerstekorrels)
Milia zijn hele kleine, onschuldige witte ronde bultjes in het gelaat, vaak rondom de ogen. De oorzaak is niet duidelijk. Mogelijk is er een verstopping van talgklier uitvoergangetjes in de opperhuid zonder ontstekingsreactie, zoals bij acne.
Milia worden verwijderd door elektrocoagulatie óf door ze heel licht in te prikken met een steriele naald en de inhoud te verwijderen. De huid geneest snel zonder littekens.

Dermatosis papulosa nigra
Dit zijn kleine donkerbruin tot zwart gekleurde verheven plekjes, die vooral voorkomen bij mensen met een gepigmenteerde huid. De voorkeursplaatsen voor de vlekjes zijn het gelaat en de hals. De bultjes geven geen pijn of jeuk en kunnen worden weggebrand met coagulatie. Na deze behandeling blijft dan een zeer oppervlakkig korstje over dat over het algemeen snel en zonder litteken geneest.

Talgklierhyperplasie
Talgklierhyperplasie betekent letterlijk, een zichtbare vergroting van de talgkliertjes in de huid. Deze volkomen onschuldige huidaandoening komt nogal eens voor bij de ouder wordende huid, waarbij zonblootstelling ongetwijfeld een belangrijke rol gespeeld heeft. Daarom zien we de huidafwijking voornamelijk in het gezicht. We zien meerdere kleine, gele, ietwat gelobde bultjes. De bultjes geven geen pijn of jeuk en kunnen worden weggebrand met coagulatie. Na deze behandeling blijft dan een zeer oppervlakkig korstje over dat over het algemeen snel en zonder litteken geneest.

 

Bloedblaren
Deze aandoening komt meestal voor bij vrouwen vanaf ongeveer 30 jaar. Bloedblaren zijn uitstulpingen van de wanden van oppervlakkige bloedvaten. Therapie berust dan ook op herstel van deze bloedvatwanden. Het resultaat is spectaculair: na één behandeling bent u van uw bloedblaren af.

Steelwratjes/fibromen
Fibromen zijn goedaardige huidgezwelletjes die bijzonder vaak voorkomen. Iedereen van dertig jaar en ouder heeft er wel ergens één of meerdere op de huid. Veel voorkomende plaatsen zijn de oksels, de liezen en de hals. Wij kunnen fibromen snel en pijnloos verwijderen.

Hyperpigmentaties: ouderdomsvlekken en levervlekken
Scherp begrensde hyperpigmentaties komen in aanmerking voor behandeling. Het is mogelijk dat er later een licht weefselverschil zichtbaar is. Uiteraard is dat altijd mooier dan de donkere plek.

Ouderdomswratten (verruca seborrhoica)
Het is erfelijk bepaald of u ouderdomswratten krijgt. Ze zijn goedaardig, want ze bestaan uit bindweefsel. Vooral mensen ouder dan 50 jaar krijgen ermee te maken. Tijdens de behandeling worden kleine ouderdomswratten volledig verwijderd.

Spider naevi (spinnetje)
Een spider naevus ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvat. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen.

Spider naevi voor en na behandeling

Gerstekorrel na behandeling

Gerstekorrel voor behandeling

Gerstekorrel na behandeling

Gerstekorrel na behandeling

Consult

Tijdens uw consult zal er een oriënterend gesprek plaatsvinden waarin duidelijk wordt wat uw klachten, wensen en verwachtingen zijn. Het is belangrijk dat u hierbij kunt aangeven wat uw verwachting van de behandeling is. Ik informeer u over de reële mogelijkheden ten aanzien van de behandeling. Ik stel samen met u een persoonlijk behandelplan op. Naast voordelen, bespreken we ook mogelijke nadelen (complicaties). Tevens wordt u geïnformeerd over het aantal behandelingen, de kosten en richtlijnen. Ik stel voorafgaand aan een behandeling enkele vragen over uw medische voorgeschiedenis en algehele gezondheid, eventueel medicijngebruik en over allergieën. Daarnaast is er voldoende ruimte voor overleg en voorlichting.

De behandeling

De huid wordt eerst ontsmet door middel van alcohol. Wanneer de naald tegen een huidoneffenheid gebracht wordt, zal deze opwarmen en verschrompelen tot een korstje. Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de grootte van de huidoneffenheid.
Wat mag u verwachten van de behandeling?
Het resultaat van de behandeling is dat de korstjes ongeveer een week na de behandeling verdwijnen.
De eerste periode na de behandeling:
De behandelde huid kan wat rood zijn geworden. Tevens zullen er korstjes ontstaan op de behandelde huid. Deze verdwijnen binnen enkele dagen tot een week. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met wrijving op deze plekjes door het aantrekken van kleding of het afdrogen van uw huid. Krab niet aan de korstjes en kom de eerste 6 weken niet in de zon! De huid geneest dan zonder littekenvorming.

BIJ TWIJFEL WORDT U ALTIJD DOORVERWEZEN.

Contactgegevens

Kasteelhoeve 24
5754 HW Deurne
T 06 10906752
E puurbijfem@gmail.com

Volg me

Whatsapp

Whatsapp

Stuur een bericht